Sfaturi in alegerea Verighetei


Avand in vedere ca acelasi model de verigheta va purta si barbatul si femeia, pentru alegerea verighetei se vor lua in calcul cateva aspecte extrem de importante, care vor fi mentionate mai jos si care pot fi considerate sfaturi esentiale: 1. Pentru ca o vei purta oriunde si oricand, atentie ca verigheta sa nu zgarie si sa nu agate. Pentru aceasta trebuie sa nu exagerati cu pietrele pretioase de pe suprafata acesteia si nici sa nu aiba vreo forma excentrica. 2. Verigheta sa fie cat mai comoda. Pentru aceasta, sa nu va luati o verigheta care vine fix pe deget. Din diferite cauze naturale, degetul se va ingrosa de-a lungul timpului. Sunt persoane care o data cu venirea verii li se umfla usor degetele, daca faci parte din aceasta categorie de persoane, e clar ca verigheta trebuie sa fie un pic mai larga pe deget. Dar nici sa nu aiba un joc evident care poate deranja.
 
3. Verigheta sa aiba o culoare placuta. Exista verighete din aur rosu, verighete din aur verde si verighete din aur negru. Iar barbatii se stie ca oricum nu poarta inele pe degete, ar fi absurd acum sa i se ceara unul pentru tot restul vietii de o culoare pe care nu o agreeaza. De aceea, aurul alb sau aurul galben merg perfect pentru orice tip de barbat.4. Metalul din care sa fie realizata verigheta sa fie in ton cu celelalte bijuterii. Si aici intra mai mult in discutie doamnele. Daca apreciezi aurul alb, mergi pe aceasta culoare si pentru verighete, daca apreciezi aurul pur, aurul galben, atunci nu de indeparta de aceasta culoare, nu de alta, dar nu o sa te incante sa privesti o bijuterie pe care nu  o adori.

5. Probeaza mai multe modele de verighete. Desi din vitrina ti-a atras atentia un model spectaculos, s-ar putea ca pe deget sa nu mai para la fel. De aceea, chiar daca unele modele nu ti-au facut cu ochiul, nu te zgarci la a proba doar primul model care ti-a sarit in ochi. De asemenea, si partenerul are un cuvant important de spus. 6. Fiind o bijuterie purtata zilnic, alege un material rezistent in timp. Spre exemplu, niciodata nu se vor alege verighete de aur sub 18 karate. Aurul in stare pura nu e un metal rezistent, ci doar in combinatie cu alte metale acesta devine foarte rezistent. Pentru verighete se recomanda aurul de 14 karate, fiind o cantitate considerabila de aur, dar si de metal rezistent. In plus, nu te zgarci la bani, nu alege verighete foarte subtiri.