Tendinte Manichiura 2013


Pentru ca pentru doamne un an nou inseamna probabil mai mult decat pentru domni, acestea gandindu-se oare ce se va purta in noul an, daca li se mai potrivesc hainele din actuala garderoba sau daca e necesar sa-si achizitioneze alte obiecte vestimentare ca sa fie in pas cu trendul pentru anul nou. Astfel sta situatia si cand vorbim de manichiura, stiindu-se faptul ca manichiura a ajuns un aspect foarte important in ingrijirea unei doamne a oricarei zile. Pentru anul 2013, de remarcat faptul ca se pune foarte mult accent pe unghiile profesioniste realizate din geluri UV, foarte rezistente si datorita faptului ca se usuca cu o lampa UV. Aceste unghii sunt de preferat pentru ca principala tendinta pentru anul 2013 este realizarea pe suprafata unghiilor a diverse modele, fiind astfel nevoie de o suprafata mai mare si de unghii care sa reziste in timp. Despre unghiile naturale se stie ca sunt foarte sensibile, existand riscul de a se inmuia si rupe foarte usor in contact cu apa, iar un dus zilnic este necesar tuturor. In ceea ce priveste modelele ce vor fi utilizate in manichiura pentru 2013, unul dintre cele care se anunta a fi cel mai in voga e aplicarea de mici migdale pe suprafata unghiilor.
Astfet se creaza senzatia unui fruct de padure, precum mura, fiind de preferat ca micile perle sa fie de culoare violet. Iar daca se doreste a evidentia o zmeura, atunci se vor folosi mici bilute in culoarea fructului, si anume, un rosu cu o nuanta mai deschisa, usor stearsa. In ceea ce priveste culorile care se vor folosi in manichiura pe 2013, trebuie evidentiat faptul ca nu lipseste clasicul rosu, dar se va merge pe un lac cu un rosu mai inchis, rosul fiind o culoare ce va fi la moda in fiecare an, indiferent de anotimp, spun specialistii in domeniu. Dupa cum s-a spus si mai sus, in 2013 se vor folosi si culori inchise, precum violet, cel putin in prima perioada a anului si in ultimele lunii, atunci cand vestimentatia este in tonuri mai inchise. Ceva mai strident pentru 2013 vor fi lacurile metalizate, acele culori usor "tipatoare", dar fara a se intrece minima decenta. Astfel ca, daca doriti sa respectati trendul anului 2013, vizitati un salon de manichiura si puneti-va unghii false din gel UV, uscarea cu o lampa UV facandu-le mult mai rezistente si din acest motiv va veti bucura mai mult de operele de arta de pe unghii.

Cronica de Film - Wuthering Heights


Dupa o recomandare, aseara, pe la ora 23 m-am apucat sa ma uit la ecranizarea din 2009 a romanului lui Emily Brontë, Wuthering Heights. Cartea am citit-o prin liceu si daca tin eu bine minte, am avut si tema la limba engleza pe baza ei. Literatura engleza mie una mi se pare putin fada si iti trebuie destul de multa bunavointa pentru a te indeletnici cu lectura ei. Filmele insa, bazate pe multe din operele scriitorilor britanici mi se par foarte reusite. Exemplu elocvent este si filmul la care fac referire azi. Pentru cei care nu au citit cartea si n-au apucat sa vizioneze nici filmul, pe scurt sa va spun cateva lucruri. Actiunea se petrece la inceputul secolului al XIX-lea la o ferma din Yorkshire. Stapanul, domnul Earnshaw ,soseste dintr-o calatorie cu un copil cam negricios, pe nume Heathcliff. Felul cum se poarta nu este pe placul familiei, nefiind demn de un domn, asa ca baiatul este nevoit sa lucreze pe langa casa. Odata cu trecerea timpului, intre el si fiica familiei Earnshaw, Catherine, se naste o poveste de dragoste, legata mai mult din placerea amandurora de a strabate pamanturile in lung si in lat si de frumusetea naturii. Dar Catherine il cunoaste si pe Edgar Linton si se casatoreste cu el. Heathcliff paraseste tara, iar cand se intoarce cumpara Wuthering Heights si se casatoreste cu sora lui Edgar, Isabelle Linton, ca sa se razbune pentru tradarea fiintei iubite. Cand Cathy moare, acesta vine la patul ei si o roaga sa nu-l lase niciodata in pace, sa-l chinuie in chip de fantoma  la Wuthering Heights. Trebuie sa recunosc si eu, ca am plans ca la filmele indiene spre sfarsitul filmului... bine, si pe parcurs. Nu este doar un film siropos de dragoste! Il recomand calduros si celor de gen masculin! Vizionare placuta!

Tipuri de Lichide pentru Tigara Electronica


Diferenta dintre cele doua tipuri de lichide folosite pentru o tigara electronica. Tigara electronica dispune de doua tipuri de lichide, acestea fiind propilen glicol si glicerina vegetala. De asemenea, unele companii care produc aceste lichide folosesc o combinatie intre cele doua. Tigara electronica este cu mult mai sanatoasa fata de tigarile clasice din cauza faptului ca elibereaza vapori, si nu fum. Acestia sunt produsi de catre atomizor, cartomizor sau clearomizor tank, prin procesul de incalzire al lichidului. Propilenul glicol reprezinta substanta principala din care este creat lichidiul pentru aceste tigari electronice. Acesta este un compus organic, vascos, incolor si uleios, dar cu un miros patrunzator. Aceasta substanta mai este folosita in industria farmaceutica, cosmetica sau alimentara. Propilenul glicol ofera, spre deosebire de glicerina vegetala, mai multi vapori. Cu toate acestea, gustul oferit de catre glicerina vegetala difera in calitate, fiind relativ mai superioara decat propilenul. 

Deci, desi glicerina vegetala nu se vaporizeaza mai dens, fata de propilenul glicol, ea ofera un gust mai bun si mai putin dulceag. Prin urmare, daca doriti ca vaporii eliberati de tigara electronica sa fie mai tari, folositi lichidul pe baza de propilen glicol, iar daca doriti un gust mai placut dar, totodata, cu o densitate mai mica a vaporilor, achizionati lichid pe baza de glicerina vegetala, acesta fiind, totodata, un hidratant puternic pentru piele. Desigur, diferentele sunt destul de mici, fiecare dintre aceste doua substante putand satisface pe oricare dintre noi. Chiar daca ai o dependenta foarte mare asupra tigarilor clasice, o tigara electronica poate fi modul in care vei reusi, cu succes, sa inlaturi acel viciu cu unul mult mai sanatos. Asadar, nu ezita sa incerci una dintre aceste tigari electronice disponibile, in ziua de azi, pe piata, ele putand fi metoda prin care vei scapa de dependenta pe care o ai si, de ce nu, un nou inceput pentru o viata mai sanatoasa si, de asemeni, mai echilibrata, de care ai nevoie.

Cronica de Film - The Countess


Pentru ca in sfarsit am intrat si eu in concediu, mi-am propus sa vizionez pentru inceput cateva filme istorice... Primul pe lista, The Countess sau, in traducere autohtona, Contesa insangerata. Filmul a fost realizat prin 2009 si nu a fost foarte popularizat sau cel putin eu una n-am auzit de el atunci. Povestea este simpla, Contesa Erzebet Báthory vaduva de tanara, se indragosteste de un fiu de nobil mai mic de ani decat ea. Tatal acestuia, care de fapt o dorea el ca sotie pe Erzebet, face tot ce-i sta in putinta pentru a-i desparti pe cei doi. Strategia reuseste, Erszebet presupune ca a fost respinsa din cauza diferentei de varsta dintre ea si István si, orbita de dor si de tristete, cade prada iluziei nebunesti ca sangele de fecioara o va pastra vesnic tanara si frumoasa. Siruri de fete sunt aduse la castel, fara sa se mai intoarca niciodata. Erzsebet devine, in mod vizibil, tot mai dementa si obsedata. Iar cand, in cele din urma, isi da seama ca a fost victima unei conspiratii politice si ca tatal iubitului ei a scos-o din scena, este prea tarziu... Filmul nu iese in evidenta prea mult prin modul de regizare dar apreciez prestatia actritei ce a intruchipat-o pe contesa. Asa ca, va invit la film!

Protectia Mainilor la Temperaturi Scazute


Sezonul rece a inceput deja iar partile corpului ce nu pot fi acoperite cu haine sufera din cauza vantului si a frigului. Fata in primul rand este afectata de conditiile meteo, de aceea are nevoie de creme protectoare atat seara cand se relaxeaza cat si pe parcursul zilei cand iesiti afara si expuneti tenul la vremea friguroasa. Mainile, sunt a doua parte afectata de temperaturile scazute, dar pe acestea le mai putem proteja prin intermediul unor manusi si le putem ingriji folosind o crema de mani cu cat mai multa glicerina. Este indicat sa purtati manusi de iarna pentru a va protja mainile de frig dar si in alte conditii cand lucrati sau spalati vasele deoarece sunt multi facturi care va pot ataca pielea conferindu-i un aspect neingrijit, bolnav. In afara de manusi pentru iarna exista si manusi de protectie ce au ca scop nu numai protejarea pielii de frig, ci si de substante periculoase acide sau manusi cu izolatie termica ce va permit sa puneti mana pe obiecte deosebit de incinse. Toate aceste tipuri de manusi sunt folosite pentru diverse activitati casnice sau pentru locul de munca fiind incluse in echipamentul de protectia muncii ce va protejeaza impotriva posibilelor accidente care se pot intampla.

Fie ca este vorba doar de frig sau de activitati ceva mai periculoase intodeauna trebuie sa purtati manusi. Daca vremea rece doar va aspreste mainile si puteti trata acest lucru cu crema, unele tipuri de substante va pot face mult rau si va puteti alege cu dureri foarte mari si chiar cu cicatrice, pe langa faptul ca nu o sa va mai puteti folosi mana respectiva o perioada. In multe domenii se lucreaza cu obiecte fierbinti ce trebuiesc manipulate cu grija sau cu substante toxice ce afecteaza sanatatea daca intra in contact direct cu organismul. In toate aceste cazuri echipamentul de protectie este absout obligatoriu. La locul de munca angajatorul este obligat sa va furnizese echipamentul, de la bocanci pana la manusi iar acasa sunteti direct responsabil de ceea ce interprindeti asa ca trebuie sa aveti grija de sanatoatea proprie. Nu va ajuta la nimic o economie la echipament daca apoi o sa cheltuiti pe tratamente medicale inzecit pentru a vindeca ranile dobandite. Aceste echipamente la gasiti in magazinele de bricolaj sau online pe siteurile de nisa cu livrare la domiciliu. Pentru echipamente ce tin doar de cald si nu sunt tratate si impotriva altor tipuri de agresiuni va puteti interesa in orice magazin ce comercializeaza imbracaminte de iarna si un  consultant va va recomanda ceva pe masura cerintelor.